Meer sneeuwplezier door trainen

Meer sneeuwplezier door goed trainen. 

We zitten aan het eind van het jaar en dat betekent dat een hoop mensen de aankomende periode vertrekken richting de bergen voor een welverdiende wintersportvakantie.

Per jaar raken 60.000 Nederlandse wintersporters geblesseerd, waarbij botbreuken en knieletsels het meest voorkomend zijn. 

Een ongeluk kan iedereen overkomen, maar een goede voorbereiding verkleint  wel de kans op blessures. Naast het après skiën, lekker eten en veel sneeuwpret horen daar ook blessures bij. 

De meeste ongelukken ontstaan door veranderende sneeuwcondities en vermoeidheid waardoor je niet meer met de juiste techniek van de berg afkomt. 

Vermoeidheid is daarentegen wel goed te trainen. Wanneer jij getraind de wintersport in gaat, houdt je de dag makkelijker en beter vol. Je staat al snel 6 uur per dag op de berg, waardoor je continue lichamelijke inspanning vraagt.

Getrainde wintersporters houden het niet alleen langer op de piste vol, maar ook de techniek en oplettendheid blijft beter.

Een voorbereidende training voor wintersport start je niet 3 weken van te voren, maar begin je geruime tijd van te voren al mee, denk hierbij aan ongeveer 2-3 maanden van te voren. 

Een goede training bestaat uit een mix van:

  • Coördinatie
  • Conditie
  • Kracht
  • Snelheid
  • Lenigheid

Ga jij op wintersport doe er je voordeel mee en alvast heel veel plezier.