DRY NEEDLING

Werk, hobby, sport, huishouden en bijvoorbeeld zorg voor de kinderen vragen fysieke inspanning van je lichaam. Om verschillende redenen kan het een overbelasting van spieren veroorzaken. Een overbelaste spier kan gespannen aanvoelen en heeft vaak meerdere pijnlijke punten. De Dry Needling methode van Goldcoast Fysio in Woerden kan je hierbij helpen.

Wat is Dry Needling?

De pijnlijke knopen in de spieren, die door verschillende redenen kunnen ontstaan, worden Triggerpoints genoemd. Tijdens Dry Needling worden deze triggerpoints met behulp van een acupunctuurnaaldje behandeld waardoor ze ontspannen.

ONZE STERKE PUNTEN:

Onderzoek en diagnose

De fysiotherapeut zal door een vraaggesprek en gericht onderzoek jouw klachten beoordelen. De spieren worden onderzocht op triggerpoints. De therapeut voelt met de vingers of er verhardingen in de spier te vinden zijn. Precies die punten zal de therapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling voel je het naaldje in principe niet. Als de triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dit geeft een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kan je gemakkelijker bewegen.

Dry Needling

Na de behandeling

Na de behandeling kan het zijn dat je gedurende enkele uren een vermoeid en zwaar gevoel hebt in de behandelde spier. In de loop van de dag is dit vaak al hersteld. Daarna heb je mogelijk nog maximaal 1-2 dagen een licht gevoel van spierpijn in de spier. Je mag na een Dry Needling behandeling gewoon bewegen en zelfs sporten. 

Kosten Dry Needling

Dry Needling wordt gebruikt als onderdeel van de totale behandeling.
De behandeling Dry Needling wordt dan ook vergoed uit je (aanvullende) verzekering. Voor een afspraak heb je geen verwijzing van je huisarts nodig!

oldcoast woerden dry needling

Meer weten over Dry Needling in Woerden?
Kom langs of maak online een afspraak!