HIIT TO GET FIT

Nee, het is niet alleen een pakkende slogan, het is de werkelijkheid!

In een wereld waarin alles steeds sneller gaat en moet, gaat dit ook op voor het sporten. Door drukkere agenda’s met werk, gezin en socializen is vaak het eerste wat verwaarloosd wordt het sporten. We hebben én gunnen onszelf steeds minder tijd voor het sporten. Waar we vroeger met zijn allen de sportschool in gingen om op een cardio apparaat te staan en dit af te wisselen met krachtapparaten, waren we al gauw 90-120 minuten kwijt. Gelukkig kan dit tegenwoordig een stuk efficiënter.

WAT IS HIIT

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Tijdens een HIIT training wordt in een korte trainingstijd op een hoger hartslag volume getraind, met korte rust periodes tussendoor. Met een HIIT training wordt er getraind op een gemiddelde hartslag van minimaal 84% voor een trainingsduur van 30 minuten.

WAAROM HIIT TO GET FIT

HIIT heeft een positieve invloed op het lichaam en met name op je maximale zuurstofopname. Verschillende onderzoeken tonen aan dat wanneer je 5 weken minimaal 2 sessies per week volgt, de maximale zuurstofopname al wordt vergroot.(1) De studies tonen aan dat HIIT trainingen een positieve invloed hebben op de toename van de VO2 max (maximale zuurstof opname) en de ademminuutvolume (de hoeveelheid lucht die je per minuut in en uit ademt). Zowel bij gezonde sporters als bij sporters met hartproblemen in het verleden, wordt een lagere hartslag waargenomen in ruststand.(2)
Wanneer er binnen de HIIT trainingen kracht elementen worden toegevoegd, heeft dit uiteraard een positief effect op de spieren. Het onderzoek van Stephanie Buckley et all. laat een toename van 39% zien op de kracht van de squat, 18% op een deadlift en 27% bij de chestpress.(3)De conditie wordt er niet alleen beter van, je wordt er ook nog eens sterker van!

HITT BIJ GOLDCOAST

De HIIT training bij Goldcoast Fitness is een combinatie van cardio en kracht work-outs. Al onze trainingen zijn begeleid door opgeleide trainers en/ of fysiotherapeuten. Door deze professionele begeleiding en controle zijn de lessen voor iedereen toegankelijk.
Onze HIIT-active trainingen worden allemaal gemonitord met een hartslagmeter, zo kunnen we elk individu in de gaten houden en trainingsresultaten meetbaar maken.

Ben jij geïnteresseerd in onze HIIT trainingen? Neem dan snel contact op voor een gratis proeftraining!
Bel 06-83263949 of mail naar woerden@goldcoastfitness.nl

M. Wewege, R. van den Berg, R.E. Ward, A. Keech The effect os high intensity interval training vs moderatie intensity continuous training on body compesition in overweight and obese adults: a systematic review and meta-analysis 637 – 641
K. Nytroen et all. High intensity training improves peak oxygen uptake and musclatur exercise capacity  in heart transplate reciptiens 3134 – 3142
Stephanie Buckely et all. Multi-modal High-Intensity Interval Training Increases Muscle Function and Metabolic Performance in Females 10 – 15