fbpx

Deze website gebruikt cookies.
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.

 06-83263949

Goldcoast Fysiotherapie

Goldcoast Fysiotherapie

Your way to an active life!

Werk, hobby, sport, huishouden en bijvoorbeeld zorg voor de kinderen vragen fysieke inspanning van je lichaam. Om verschillende redenen kan het een overbelasting van spieren veroorzaken. Een overbelaste spier kan gespannen aanvoelen en heeft vaak meerdere pijnlijke punten. De Dry Needling methode van Goldcoast Fysio kan je hierbij helpen.

Wat is Dry Needling?

De pijnlijke punten in de spieren, die door overbelasting ontstaan, worden triggerpoints genoemd. Tijdens Dry Needling worden deze triggerpoints met behulp van een acupunctuurnaaldje behandeld, waardoor ze ontspannen.

Onderzoek en diagnose

De fysiotherapeut zal door een vraaggesprek en gericht onderzoek jouw klachten beoordelen. De spieren worden onderzocht op triggerpoints. De therapeut voelt met de vingers of er verhardingen in de spier te vinden zijn. Precies die punten zal de therapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling voel je het naaldje in principe niet. Als het triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dit geeft een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kan je gemakkelijker bewegen.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het zijn dat je, gedurende enkele uren, een vermoeid en zwaar gevoel in de behandelde spier. In de loop van de dag is dit vaak al hersteld. Daarna heb je mogelijk nog maximaal 1-2 dagen een licht gevoel van spierpijn in de spier. Je mag na een Dry Needling behandeling gewoon bewegen en zelfs sporten.

Kosten Dry Needling

Dry Needling wordt gebruikt als onderdeel van de totale behandeling. De behandeling Dry Needling wordt dan ook vergoed uit je (aanvullende) verzekering. Wil je een afspraak maken met de fysiotherapeut voor een behandeling Dry Needling? Hier heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist voor nodig. Je kunt direct contact met ons opnemen.

Meer weten? Plan direct een afspraak voor Dry Needling